Kuva: Koiratuulia
Kuva Koiratuulia

Netta Elomaa

KOULUTUS

 • Eläintenkouluttaja (AT), Taitotalo (2022-2023)
  • Valinnaisina tutkinnon osina: Eläinalan yritystoiminta, 20 osp & Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp 
  • Näyttöeläiminä koira ja hevonen
 • Tokon koetoimitsija (2023)
 • Koetoimitsijan peruskurssi (2022)
 • Kasvatustieteen maisteri, Tampereen yliopisto (2021)
 • Kasvattajan peruskurssi (2021)
 • Kasvatustieteen kandidaatti + varhaiskasvatuksen opettaja, Tampereen yliopisto (2019)
 • Junior handler -tuomari (2018)
Kuva Koiratuulia

Koirapalvelu Tunteella sai alkunsa vuonna 2022, mutta idea taustalla on kytenyt vielä pidempään. Kun aloin kilpailla ja harrastaa Emman kanssa, huomasin miten paljon omat tunteeni vaikuttivat Emmaan. Erityisesti kilpailukehään astuessa huomasin selkeän eron suoritustasossamme ja olinkin alussa hyvin pettynyt itseeni. Jännitin kilpailuja ihan hirveästi ja koin epäonnistumiset valtavan musertavana. Miksi emme pystyneet näyttämään parastamme? Miksi osasimme treeneissä asiat hyvin, mutta kisoissa alisuoriuduimme?

Monien pettymysten jälkeen aloinkin kiinnostumaan aiheesta enemmän ja uppouduin pohtimaan aihetta urheilumaailman kautta. Miten urheilijat kestävät pettymyksiä ja paineita vuodesta toiseen? Miten urheilijat saavat huippusuorituksen ulosmitattua juuri oikealla hetkellä? Aloin imeä tietoa itseeni ja huomasin miten urheilijoiden kohdalla korostui psyykkisten taitojen harjoittelu.

Kuva Tiia Silfverberg

Missionani on auttaa sinua ja koiraasi löytämään yhteys, joka näkyy ja tuntuu!

Koulutuksessa korostuu eläimen hyvinvointi ja sen tukeminen. Vaikka treenaisimmekin kohti kilpailuja, etenemme aina koiran ehdoilla edistäen ohjaajan ja koiran välistä suhdetta.

Käytän koulutuksessa palkitsemiseen perustuvia menetelmiä ja pyrimmekin yhdessä pohtimaan, mikä sinun koiraasi motivoi eniten. Keskitymme siihen, mitä oikeastaan koiralta haluamme emmekä siihen, mitä kaikkea emme halua. Näin on helpompi vahvistaa toivottua käytöstä ja päästä haluttuihin lopputuloksiin.

Turvallinen ja kannustava oppimisilmapiiri

Tärkeintä koulutuksissani on turvallinen oppimisilmapiiri, jossa on tilaa kaikenlaisille tunteille. Olet tervetullut koulutuksiini aina sellaisena kuin olet. Tiedän, että me kaikki kyllä yritämme parhaamme – myös sinä!

Koulutuksissani keskitytään erityisesti koirakon vahvuuksiin ja näkemään mikä kaikki sujuu jo todella hyvin. Autan sinua lukemaan koirasi tarpeita ja tunteita.

Fiilis ja tunne edellä!

”Tunneilla sai edetä myös koiran sen päivän jaksamisen ja fiiliksen mukaan. Pienet ja isot onnistumiset ja etenemiset olivat yhtä tärkeitä. Netta muisti myös kehua, tsempata ja kannustaa ja koiran/omistajan oppiessa, kertoi sen 💜”

Jonna & Tyyne-labradorinnoutaja