Koiran ehdoilla näyttelyihin – koiralähtöinen lähestymistapa

”Välillä voi tuntua turhauttavalta, kun koira ei halua samoja asioita kuin me ihmiset. Koiran rajojen kunnioitus on kuitenkin äärimmäisen tärkeää yhteistyön ja luottamuksen kannalta.”

TSEkkaa ainakin nämä!

  • Harjoittele koiran palkkaamista ja motivointia. Mistä koirasi silmät loistavat? Miten voisit hyödyntää näitä palkkioita harjoittelussa? Pidä harjoittelu hauskana ja sellaisena, että olet itsekin innostunut! Kannusta ja kehu koiraasi 🩷Iloinen ja itsevarma koira nauttii kehäsuorituksesta ja esiintyy edukseen.
  • Etene koiran ehdoilla harjoittelussa. Välillä se on hitaampaa ja välillä nopeampaa. Tärkeää on kuunnella koiraa koko prosessin ajan. Tarkkaile koiran eleitä ja pyri huomioimaan mahdolliset rauhoittavat signaalit.
  • Harjoitelkaa ensin helpoissa ympäristöissä kuten kotona ja kotipihalla. Kun harjoitukset alkavat sujua, siirrä harjoitteita vaikeampiin ympäristöihin. Häiriöharjoittelulla ei ole kiire. Luo rauhassa hyvät pohjataidot.
  • Keksi ja luo rutiineja, jotka auttavat ja tukevat koiraa näyttelypäivän aikana.
Seisomista voi harjoitella esimerkiksi kohdetyöskentelyn avulla